Häufig gestellte Fragen

Home / Häufig gestellte Fragen

Wir kümmern uns um Sie!

Wir bemühen uns, dass die Patienten des zahnärztlichen Teams PROSMILE von Fachleuten versorgt werden, und dass wir alle Eingriffe rechtzeitig durchführen, um unnötige und unerwünschte Komplikationen zu verhindern.

Wenn Sie sich nicht sicher sind oder nicht wissen, was für ein konkretes Problem Sie mit Ihren Zähnen haben, haben wir eine Liste der häufig gestellten Fragen erstellt. Bevor Sie sich an uns bezüglich zusätzlicher Informationen wenden, schlagen wir Ihnen vor, zu versuchen, eine Antwort in diesem Abschnitt unserer Webseite zu finden.

Wenn Sie keine Antwort auf die für Sie interessante Frage finden, bitten wir Sie, sich an uns über die Seite Kontakt zu wenden.

Zufrieden 100%
Pass auf dich auf 100%
Geheilt 100%
Keine Schmerzen 100%
Strahlendes lächeln 100%

Unsere Klinik in Zahlen

0% Zertifiziert
0 Eingebaute Implantate
0 Notfallintervention
0% Qualitätsservice

Hast du Fragen? Wir haben Antworten!

Prednosti skeletiranih proteza su njihova čvrstoća, stabilnost, prijenos tlaka žvakanja preko zuba i preko desni, mogućnost ugradnje dodatnih sakrivenih elemenata koji zamjenjuju klasicne vidljive kukice, kao i mnogo teže lomljenje ovih radova.

Samo pranje zuba četkicom ne može da ukloni sve naslage koje se nalaze između zuba, pa hrana koja je zaostala počinje da truli, usled čega se javlja neprijatan zadah iz usta. Neophodno je da često perete zube, i da koristite konac za čišćenje zuba.

Izuzetno je vazno dolaziti na redovne kontrole kod stomatologa na svakih 6 meseci, kako bi se ultrazvucnim uklanjanjem zubnog kamenca i peskiranjem zuba uspostavila kontrola oralnog stanja usta i zuba kod pacijenta i neprijatan zadah sveo na minimum ili u potpunosti eliminisao.

Uzrok neprijatnog zadaha, međutim, mogu biti i različita oboljenja gastrointestinalnog trakta ili respiratornog sistema, pa je u ovom slučaju neophodna poseta specijalisti.

Preparati koji se koriste za izbeljivanje zuba su na bazi karbamid ili vodik peroksida.

Istraživanja su pokazala da nema značajnih promena u belini ukoliko se primenjuju preparati s manjom koncentracijom karbamid peroksida i u vremenskim intervalima, koje mi preporučujemo.

U većini slučajeva uzročnik bojenja desni je ugradnja metalne nadogradnje i njena finalna obrada prilikom izrade metalo-keramičke krune pri čemu dolazi do utiskivanja metalnih strugotina u desni.

U stomatološkoj ordinaciji PROSMILE je u potpunosti izbegnuta ova mogućnost ugradnjom bezmetalnih keramičkih CAD CAM krunica (endokrune) ili stakloplastike keramičkih kočića.

Trudnice zbog hormonalnih promena imaju desni podložnije upali, osetljivije, natečenije i sklonije krvarenju tokom normalnog provođenja oralne higijene.

To ne sme biti razlog za površno pranje zuba i ne korišćenje zubnog konca, jer neadekvatna oralna higijena dovodi do nakupljanja plaka, nastanka karijesa i stvaranja kamenca koji u krajnjim, drastičnijim slučajevima mogu dovesti do parodontoze i gubitka zuba. Stvaranju karijesa kod trudnica dovodi i povećana kiselost u ustima što je u prvom tromesečju posledica jutarnjih mučnina i povraćanja.

Stomatološke zahvate je najpogodnije izvršavati do 8. meseca trudnoće. RTG snimanja je najbolje izbegavati u prvom tromesečju, jer je to vreme organogeneze ploda, iako je opasnost od zračenja i posedica po plod smanjena na minimum. Što se tiče anestezije, ona se može davati trudnicama bez uticaja na plod.

U prvom tromjesečju trudnoće stomatolozi obično izbjegavaju primjenu antibiotika, osim u situacijama kada postoji ozbiljna infekcija koja može ugroziti zdravlje buduće mame i njene bebe. Vrstu antibiotika poželjno je odrediti uz konsultaciju s ginekologom koji vodi trudnoću.

Anestezija kao i svi ostali medikamenti se izbegava u prvom tromesečju, ali nije apsolutno kontraindicirana. Ukoliko je neophodna intervencija na zubima u prvom tromesečju poželjno je dati anesteziju jer sam bol može imati negativne posledice na majku i plod.

Bruksizam je prekomerno i nesvesno stiskanje i škrgutanje zubima koje se najčešće javlja tokom spavanja a dovodi do pucanja zubne cakline i povlačenje desni.

Rešenje je izrada zaštitnih folija koje se nose tokom noći, a koje sprečavaju dalje trošenje vaših zuba i bol u zglobovima, ušima i glavi.

Posetu stomatologu je potrebno započeti sa dve, a najkasnije s dve i po godine starosti deteta. To je potrebno kako bi se kontrolisalo zdravlje usne šupljine deteta, a ujedno i dete priviklo na stomatologa i ambijent ordinacije. Roditelji treba, kada posećuju stomatologa zbog svojih zuba, da sa sobom povedu i dete kako bi ličnim primerom uticali na ponašanje deteta u ordinaciji.

Mlečne zube treba popravljati, pošto je njihovo zdravlje vrlo bitno za pravilan razvoj vilica. Mlečne zube treba tretirati isto kao i stalne.

Sa oralnom higijenom kod dece treba početi vrlo rano, već sa izbijanjem prvih, mlečnih zuba.

U početku, dok je dete vrlo malo, treba gazom koja je natopljena u čaj od kamilice, blago prelaziti preko površina mlečnih zuba. Kada dete malo poraste, treba početi s pranjem zuba bez paste, jer mala deca ne znaju da isperu usta. Čim dete nauči da ispira usta, može se početi pranje zuba dečjom pastom, koja se u maloj količini nanosi na četkicu.

Uz sve ovo roditelji bi trebali znati da dete nikako ne smiju uspavljivati bočicom s mlekom ili sokom, jer tada večernje pranje zuba ne znači ništa. U ustima se tada razvijaju bakterije, koje rastu na šećerima iz mleka ili soka i izazivaju cirkularni karijes mlečnih zuba, koji dovodi do preranog gubitka zuba i ima štetne posledice na razvoj stalnih zuba.